Magnetoterapia

Câmpul electromagnetic uman este o replica în miniatura a celui terestru. Energiile terestre se acumuleaza în abdomenul inferior (polul negativ) si urca spre cap (polul pozitiv) unde se focalizeaza energiile celeste.

Activitatea electromagnetica a pamântului influenteaza câmpurile energetice ale organismului uman, aceasta influenta fiind sursa a ceea ce noi numim "bioritmuri" sau "biocicluri" (de exemplu, ciclul menstrual de 28 de zile al femeii, ciclul somn-veghe).

Pentru o stare buna de sanatate a organismului, cele doua câmpuri trebuie sa fie acordate în permanenta.

Pe de o parte, câmpul terestru si, implicit, cel uman, este perturbat de vânturile si exploziile solare, fazele lunii etc. Pe de alta parte, tehnologiile moderne aduc pe lânga certe avantaje o tot mai intensa poluare electromagnetica.

Se stie ca biomagnetismul uman este strâns legat de biochimismul organismului. Glanda hipofiza, numita de taoisti "ochiul celest" cât si glanda pineala sunt foarte sensibile la fluctuatii ale câmpului magnetic ambiental, influentând astfel în mod direct secretiile sale de neurohormoni vitali (serotonina, melatonina).
Acestia controleaza functiile organismului, inclusiv starea sufleteasca, ciclurile somn-veghe, apetitul si conduita sexuala etc.

Magnetoterapia utilizeaza mici magneti permanenti care se aplica pe diferite zone ale corpului. Prin aplicarea pe o zona dureroasa, acestia au rolul de a îmbunatati circulatia sanguina locala, estompând astfel durerea.

Prin rolul protector fata de variatiile câmpului magnetic înconjurator, magnetii pot fi folositi si preventiv pentru mentinerea tensiunii arteriale în limite normale, mentinerea unei stari de bine (vitalitate), inducerea unui somn bun etc.