Laseroterapia

LASEROTERAPIE - TERAPIE CUANTICA POLIFACTORIALA

Terapia cuantica a aparut in anii 1980 si reprezinta o iradiere polifactoriala (combinata) cu impulsuri laser, infrarosii, cu actiune simultana asupra structurilor biologice a fiintei (pacient, animal sau planta) însotita de un câmp magnetic permanent.

Factorul principal al tratamentului prin terapie cuantica îl reprezinta iradierea cu laserul creat de o dioda laser Arseniu-Galiu, care reprezinta un stimulent puternic pentru circulatia sanguina, transferul substantelor prin membrane de competenta imunitara, produce o armonie a factorilor hormonali de schimb a substantelor.

Iradierea pulsatorie infrarosie cu banda larga a LED-urilor semiconductoare are un efect mai mic decât laserul din cauza benzii largi a spectrului, necoerenta si nepolarizare. Ea patrunde la adâncime mare si produce actiuni de armonizare asupra tonusului sistemului nervos central si vegetativ.

Câmpul magnetic continuu orienteaza axele dipolilor magnetic moleculari, crescând energia interioara a moleculelor, favorizând retinerea moleculelor ionizate ale tesuturilor în stare disociata. Aceasta permite cresterea eficientei tratarii altor factori prin terapie cuantica la nivel molecular si celular.

Parcurgerea vaselor de un flux de molecule ionizate si a celulelor sângelui prin câmp magnetic produce apropierea lor de pereti si crearea unui flux turbulent, care intensifica aprovizionarea tesuturilor cu oxigen si activeaza procesul de eliminare a reziduurilor.